В и О: План CB
2CallBG Logo
Dobre Doshli!
Предпл. 1
Предпл. 2
План A
План N
План G
Запишете ме!
Календар
За контакти
Държави: CB
English
Get Cyrillic Fonts!

В тази рубрика ще намерите отговори на най-често задаваните въпроси за План CB.  Ще се радваме да изслушаме и отговорим на всеки въпрос, който Ви вълнува - бил той включен в страницата ни В и О или не.  Позвънете или ни изпратете електронна поща.

B:

Кой може да се запише за План CB?

O:

План CB, е универсално достъпен за целия свят - вж. списъка с държавите. По очевидни причини (имаме по-евтини услуги) не го предлагаме за клиенти в САЩ и по-голямата част от Канада.  Предлагаме го за всички останали части на света, освен където услугата е изрично забранена със закон.  За да можете да се запишете, е необходимо да удовлетворите изискванията за ``кредитна благонадеждност" -  или да таксуваме сметката Ви на кредитна карта (на Ваше име, за която Вие лично получавате сметката), или като гарантирате сметката с депозит в брой в размер на 3 пъти месечното ви потребление (при този план това е всъщност и лимита ви).  Ако очаквате да въртите 350щ.д. на месец, трябва да оставите депозит от 1050щ.д. за да не се блокира сметката Ви докато получите разпечатката и я платите.

1-877-BGEXPRESS
B:

Струва ли нещо записването или активирането на услугата?  А струва ли нещо отписването (закриването) на сметката?

O:

Не - Вие на дължите абсолютно нищо нито при активирането на услугата - освен депозита, ако нямате кредитна карта, нито (вярваме, че това няма да се случи, но все пак...) при закриването на сметката.

B:
O:
B:

Има ли услугата някакви други такси - месечни, на разговор, на минута, или на каквото и да било друго?

Ако имате записани повече от една линии (напр. домашен и мобилен телефон) всяка допълнителна линия (освен първата) подлежи на 15щ.д. месечен минимум .  Ако обаче изговорите повече от минимума (независимо от коя линия), не ви взимаме нищо повече.  Пример: имате три абонирани линии и разговори за 22щ.д. - за този месец ще ви таксуваме 30щ.д.; ако обаче при трите си линии проведете разговори за 35щ.д. (т.е. повече от минимума за две линии) - ще ви таксуваме само тези 35щ.д.

Как провеждам далекосъобщителен разговор?

O:

Планът CB работи по следния начин:
1.  За да наберете международен разговор, набирате специалния номер за достъп (т.нар. DID-номер), който ще Ви бъде даден когато услугата се активира.  Той е от вида 001-234-567-8901.
2.  Изчакайте да чуете ДВЕ позвънявания и затворете.  До 30 секунди ще получите обратното повикване (абонираният за услугата телефон ще звънне).
3.  Щом ви наберат и вдигнете слушалката, ще чуете равномерен сигнал за набиране.  Ако до 3 секунди не наберете нищо, централата ни ще Ви поздрави и ще Ви инструктира (на английски) да наберете номера с който искате да се свържете.  Набирате код на държавата+код на града+номер на абоната+# Напр. за да наберете 65-43-21 в София (2), България (359), наберете 359-2-65-43-21-#), а за 463-5333 в Лос Анджелиз (323), САЩ (1), наберете 1-323-463-5333. НЕ НАБИРАЙТЕ 00 преди кода на държавата!
4.  За нов разговор, наберете #+# (два пъти диез непосредствено един след друг) - централата ни ще Ви поиска да наберете следващия номр.

B:

Колко струва набирането на DID-номера за активиране на услугата?

O:

Това е един от най-често задаваните въпроси: Обърнете внимание, вие набирате DID-номера в САЩ, той позвънява два пъти (ако искате може и повече ;-) но никога не вдига т.е. няма проведен разговор, а само повикване, и съответно няма и таксуване.  Ако избирате от мобилен телефон, някои от операторите ще ви таксуват 1 минута местно радиовреме - все едно че избирате някого в същия град.

B:

Как набирам, когато не съм в къщи?

O:

План СВ няма възможност за автоматично пренасочване на повикването към друг номер - ако планирате пътуване и знаете предварително номера на който ще бъдете, можете да ни се обадите и да поискате пренасочване на повикванията за определен период.

B:

Телефонният пост не е на мое име.  Мога ли да се абонирам за услугата?

O:

Да, защото това е 100% гарантирана/предплатена услуга и Вие сте отговорен за ползуването й, а не собственикът на поста.

B:

Как мога да платя сметката си?

O:

Освен нормалното плащане с кредитна карта, можете да плащате с банков превод, а в София и Пловдив в брой в бюрото на България Експрес.  Ако изберете кредитната карта за начин на плащане, можете да събирате ``мили", ``точки" или съответния вид премия, която много банки предлагат при използуване на издадена от тях кредитна карта. Ако изберете някой от другите методи на плащане, трябва да направите първоначален депозит, който да гарантира сметката ви при нас.  Този депозит е само гаранция, а не дебитен влог т.е. ако сте депозирали 1000щ.д. и получите сметка за 370щ.д. вие трябва да я платите в срока напечатан на квитанцията в долната част на първата страница.  Това че ви ``държим" 1000щ.д. не е извинение за закъснение на плащанията и всяко такова закъснение влошава кредита Ви и създава предпоставки да ви бъде прекъсната услугата.

B:

Как и кога ще получавам сметката си?

O:

Сметките, които ще получавате са отделни пликове (т.е. не са включени в сметката на местната Ви телефонна компания).  В зависимост от това кога е активирана услугата и къде живеете, ще изпращаме сметката Ви на определена дата всеки месец. Датите биха могли да варират с ден или два в резултат на празници, почивни дни и т.н.  Самата сметка е много детайлна и има статистики за проведените разговори, каквито повечето от конкурентите ни или не предлагат  безплатно, или пък не ги предлагат дори срещу заплащане.

B:

Как да се запиша за услугата?

O:

Поради разликата във времената, за повечето от клиентите ни намиращи се извън Северна и Южна Америка, часовете през които работим са меко казано неудобни, затова молим не се затруднявайте да ни търсите когато при вас е ``никое време" - просто ни кажете кога и на кой телефон да Ви намерим и ние ще намерим начин да Ви се обадим.  За разлика от другите ни планове, при които формулярите за записване са готови за зареждане от Интернет, при План СВ се изисква да говорим лично с Вас.  Поради това изискване, моля изпратете ни електронна поща или факс или ни оставете съобщение на телефонния секретар с номера си и удобно за Вас време да Ви се обадим. Моля не забравяйте кодовете на града и държавата.

Добре дошли! Държави: CB
Copyright
1-877 and WWW